Sprankeling - Ilse Anthonijsz
457
post-template-default,single,single-post,postid-457,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sprankeling

In 2020 heeft het boek Yoga & Dans als Levenskunst het licht gezien. Groot genieten om het gedachtegoed te kunnen delen. De boekpresentaties in september en oktober waren de start hiervan. Het boek is sinds die tijd in de Bilthovense Boekhandel en via onze websites verkrijgbaar. De workshop op 18 oktober in het mooie Samaya klooster was het vervolg hierop. En daarnaast de recensie in De Moesson, het tijdschrift voor Indische Nederlanders in Nederland en daarbuiten, en het artikel ‘Yoga & Dans als Levenskunst: op zoek naar verstilling’ in Het Tijdschrift voor Yoga.

Opleiding Yoga & Dans voor Yogadocenten

Magda Samson en Danielle Bersma hebben de methode Yoga & Dans ontwikkeld. De opleiding voor Yogadocenten en terugkomdagen worden sinds 2011 door Samsara georganiseerd. Deze vinden nog steeds jaarlijks plaats. De opleiding die start in maart 2021 is reeds vol. Daarom start op 16 april nog een opleiding. Hier is nog plaats.

Yoga & Dans als Levenskunst

Sinds 2013 hebben Magda en Ilse Anthonijsz samen vele jaren aan onderzoek besteed en op vele manieren met Yoga & Dans ervaring opgedaan en daarmee nog meer inzichten verworven. Met als resultaat het door ontwikkelen van de methode Yoga & Dans en het zorgvuldig opbouwen van de filosofie hoe wij Yoga & Dans leven en ervaren in de dagelijkse praktijk.

En dan het moment waarop er na alle inspanningen en het vele tegenlezen op een bladzijde toch een zin anders staat verwoord dan zou moeten.

Op bladzijde 77 en 78 beschrijven we hoe je de cyclus van chronische stress kunt doorbreken. Er staat geschreven ‘Een rustige adem, globaal zes keer per minuut, stimuleert het sympathisch zenuwstelsel, waardoor de hartslag weer omlaag kan worden gebracht.’ Deze zin roept verwarring op. Een rustige adem, globaal zes keer per minuut, stimuleert het para-sympathisch zenuwstelsel. Waar enkele van onze lezers ons terecht op wezen.

In het boek wordt bij deze zin verwezen naar een onderzoek over hartritmevariabiliteit. De zin geeft echter de essentie van het onderzoek niet goed weer en is daarom niet representatief.

Workshops Yoga & Dans: ervaren en inzichten toepassen thuis en op het werk

Het is heel erg mooi dat mensen vol aandacht het boek lezen. We krijgen daarnaast veel vragen van mensen, die in de praktijk Yoga & Dans willen ervaren. Voor iedereen, die hier belangstelling voor heeft, organiseren wij workshops, uiteraard binnen de mogelijkheden, die COVID-19 toelaat. In de workshops illustreren we aan de hand van voorbeelden hoe de ervaring en inzichten terugkomt in het dagelijks leven. En hoe je dit vervolgens kunt toepassen zodat je met rust en energie door het dagelijks leven kunt laveren. Op basis van haar ervaring als HR- en interimmanager, kan Ilse daarnaast vertellen en laten ervaren, hoe je om kunt gaan met hectiek en de valkuilen, als het gaat over de balans tussen privé en werk, maar ook als manager bij het communiceren met mensen en het samenwerken in teams.

Hoewel we nu in een periode leven waarin we genoodzaakt zijn op afstand te blijven, zal hierin weer verandering komen. Zodra het kan, ontmoeten we jullie graag in één van onze workshops.

Dansante groet,
Magda en Ilse