Persoonlijk leiderschap - Ilse Anthonijsz
157
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-157,theme-bridge,bridge-core-2.4.8,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
 

Persoonlijk leiderschap

Masterclass Verandermanagement

‘Moeiteloos managen van veranderingen’

 

Wanneer je leiding geeft aan teams kom je soms voor uitdagingen of keuzes te staan.

Vooral wanneer je met je team in een fase van verandering zit, komen er obstakels op je pad, die je niet had verwacht. Herken je de onderstaande situaties?

 

  • Verandering in de organisatie, die onbedoeld en onvoorzien effect hebben op jouw eigen team en werkwijze.
  • Capaciteitsproblemen door niet voorziene extra werkzaamheden in projecten, waardoor het lastig wordt het resultaat op de afgesproken deadlines te leveren.
  • Persoonlijke omstandigheden bij teamleden waardoor hun inzet minder kan zijn, wat zijn weerslag heeft op de benodigde capaciteit.
  • Onbegrip bij klanten of stakeholders over de veranderingen, die worden geïmplementeerd.
  • Ketenpartners, die het toegezegde product of de toegezegde dienst niet kunnen leveren.

Het lijkt net of de tegenslagen zich blijven opstapelen. Je merkt dat je jezelf blijft herhalen, maar je kunt de impasse niet doorbreken. Soms zijn er momenten dat je hoofd wel wil, maar dat het toch niet lukt. De tijd en de energie ontbreekt je. Wat je bezig houdt op je werk beïnvloedt af en toe de balans werk en privé.

 

Hoe zou het zijn wanneer je die grote betrokkenheid en de gedrevenheid, die je voelt, zo kunt inzetten dat je moeiteloos kunt realiseren wat je wil?

 

En dan het liefst op zo’n manier dat mensen om je heen daar ook het plezier van ondervinden?

 

Als interimmanager heb ik deze fase in een veranderingsproces vaak meegemaakt. In mijn persoonlijke zoektocht om hiermee om te gaan, heb ik inzichten opgedaan en een werkwijze gevonden om vanuit deze situaties weer in een positieve flow te komen waardoor de energie en het plezier terugkeert. En daardoor de gewenste resultaten worden bereikt.

Programma

 

In een programma van meerdere dagen neem ik je mee in deze werkwijze.

 

1. Je krijgt duidelijkheid over je eigen basis en hoe je in alle hectiek bij je eigen stabiliteit kunt blijven.

2. Je ziet hoe je op een eenvoudige manier om kunt gaan met de uiteenlopende verwachtingen van anderen.

3. Je doorziet welke structuur voor jou behulpzaam kan zijn en hoe je die vorm kunt geven.

4. Je ondervindt hoe je tegenslagen kunt verwelkomen en kunt omzetten in kansen.

5. Je kunt werken vanuit je eigen waarden.

6. Je leert hoe je snel patronen kunt doorzien.

In dit programma ga je ervaren waar in jezelf deze leiderskwaliteiten kunt vinden.  Hoe je de rust aanboort waarmee je in iedere situatie dicht bij jezelf kunt blijven. Door ademoefeningen leer je snel contact te maken met jouw rust, jouw energie en de plek waar jouw stabiliteit of juist jouw blijdschap vandaan komt. Je leert hoe je jezelf als instrument kunt inzetten om anderen beter te leiden. Om makkelijker verbinding te maken.

 

We werken met verschillende dialoogvormen. Daarnaast gaan we aan de slag met meditatie, muziek en dans om het plezier dat het geeft. Maar ook leer je hoe jij zelf het geleerde effectief kunt inzetten om jouw team te begeleiden.

 

Wil je mee doen? Mail of bel mij? In 2021 start een groep.