Persoonlijk leiderschap - Ilse Anthonijsz
157
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-157,theme-bridge,bridge-core-3.0.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Persoonlijk leiderschap

2-Daagse ‘Levenskunst en Leiderschap’

‘Transformatie-processen begeleiden vanuit essentie’

 

Wanneer je mensen en organisaties meeneemt in een verandering kom je soms voor uitdagingen of keuzes te staan. Soms komen er obstakels op je pad, die je niet had verwacht. Herken je de onderstaande situaties?

 

  • Onbegrip bij klanten of stakeholders over de veranderingen, die worden geïmplementeerd.
  • Kaders zoals wet- en regelgeving, die innovatie in de weg staan.
  • Visies en belangen, die lijnrecht tegenover elkaar staan, waardoor een impasse lijkt te ontstaan.
  • Verandering in de organisatie of buiten de organisatie, die onbedoeld en onvoorzien effect hebben op de gewenste verandering en uitgezette koers.
  • Keten-partners, die de toegezegde bijdrage, het toegezegde product of de toegezegde dienst niet kunnen leveren.

Het lijkt net of de weerstand zich blijft opstapelen. Je merkt dat je jezelf blijft herhalen, maar je kunt de impasse niet doorbreken. Soms zijn er momenten dat je hoofd wel wil, maar dat het toch niet lukt. De tijd en de energie ontbreekt je. Wat je bezig houdt op je werk beïnvloedt af en toe de balans werk en privé.

 

Hoe zou het zijn wanneer je die grote betrokkenheid en de gedrevenheid, die je voelt, zo kunt inzetten dat je moeiteloos verandering kunt realiseren?

 

En dan natuurlijk op zo’n manier dat mensen om je heen daar ook het plezier van ondervinden? Niet alleen vanwege het resultaat maar ook gedurende het proces.

 

Als interimmanager heb ik deze fasen in een veranderingsproces vaak meegemaakt. In mijn persoonlijke zoektocht om hiermee om te gaan, heb ik inzichten opgedaan en een werkwijze gevonden om vanuit deze situaties weer in een positieve flow te komen waardoor de energie en het plezier terugkeert. En daardoor de gewenste resultaten worden bereikt.

Programma ‘Transformatie vanuit Essentie’

 

In een programma van meerdere dagen neem ik je mee in deze manier van zien en deze te vertalen in jouw eigen werkwijze..

 

1. Je krijgt duidelijkheid over je eigen basis en hoe je in alle hectiek bij je eigen stabiliteit kunt blijven.

2. Je ziet hoe je op een eenvoudige manier om kunt gaan met de uiteenlopende belangen en verwachtingen van anderen.

3. Je doorziet welke structuur voor jou behulpzaam kan zijn en hoe je die vorm kunt geven.

4. Je leert hoe je bestaande belemmerende of disfunctionele patronen kunt doorzien en doorbreken.

5. Je kunt makkelijker mee bewegen met onvoorziene ontwikkelingen.

6. Je ontdekt hoe jouw uitgangspunten, kunt vertalen naar concreet en zichtbaar gedrag.

In dit programma ga je ervaren waar in jezelf deze leiderskwaliteiten kunt vinden.  Hoe je de rust aanboort waarmee je in iedere situatie dicht bij jezelf kunt blijven. Door ademoefeningen leer je snel contact te maken met jouw rust, jouw energie en de plek waar jouw stabiliteit of juist jouw blijdschap vandaan komt. Je leert op een vanzelfsprekende manier verbinding te maken, transparant en helder te zijn waardoor je mensen als vanzelf in beweging brengt.

Met oog voor ontwikkelingen in de maatschappij en hoe die van invloed zijn op de organisatie. Een programma met filosofische bespiegelingen én concrete methoden.  Er worden zowel kaders uit de westerse filosofie als de oosterse filosofie aangereikt. We werken met verschillende dialoogvormen.

Naast cognitieve aspecten, komen muzische en meditatieve aspecten aan bod. Denken én doen en ervaren, met lichaam en geest. Om het plezier dat het geeft én de inzichten, die het brengt. Maar vooral leer je  hoe jij zelf het geleerde effectief kunt inzetten om een transformatie in te zetten en mensen daarin te begeleiden.

Levenskunst en leiderschap, het gaat er immers om hoe je het toepast in de praktijk.

De dagen vinden plaats op prachtige locaties in Nederland temidden van natuur en stilte.

Wil je mee doen? Of wil je weten wat dit jou brengt? Mail of bel mij. In 2023 zijn er twee afzonderlijk te volgen dagen ‘Levenskunst en Leiderschap: met luchtigheid en levenslust bewegen’. Op deze dagen krijg je een indruk van mijn werkwijze en een voorproefje van een meerdaagse training. Meedoen? Je kunt je hier opgeven.