Boek : Yoga & Dans als levenskunst | Ilse Anthonijsz
2
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,theme-bridge,bridge-core-3.0.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-3,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Yoga & Dans

als Levenskunst

 

Dit boek geeft een ruimere kijk op de toevoeging van dans en muziek in yoga. Ben je student aan een yoga-docentenopleiding, yogadocent of yogabeoefenaar of wil je gewoon meer weten over de combinatie van yoga en dans. Magda en Ilse nemen je zorgvuldig en aandachtig mee in de opbouw van een les, de achtergronden van de methode, de ondersteuning van de adem en de filosofie.

 

Het is boek is daarbij een weergave van de persoonlijke weg van de auteurs. Het laat zien hoe Yoga & Dans kan bijdragen aan het herkennen van beweging en patronen. En hoe dat inzicht kan bijdragen aan een groter bewustzijn in dagelijkse situaties.

Magda

Samson

Magda Samson (1952) komt uit het onderwijs, is opgeleid tot docent Jazzdans en heeft de vierjarige yogadocentenopleiding Samsara afgerond. Zij heeft als eigen ondernemer al meer dan veertig jaar ervaring als dans- en yogadocent. Alles leek vanzelfsprekend te zijn, tot het moment waarop Magda ernstig ziek werd. De artsen vertelden haar dat zij nooit meer zou kunnen dansen. In haar ziekbed visualiseerde zij haar yogadansen. De uitwerking bleek enorm. Letterlijk en figuurlijk waren dit de eerste stappen naar het herstel. Zo is de methode Yoga & Dans ontstaan. Magda geeft nu onder andere de opleiding Yoga & Dans voor docenten.

Ilse

Anthonijsz

Ilse Anthonijsz (1968) is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft als HR-manager en directeur, jarenlange ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en –transformatie. Gedreven door wilskracht werd haar kernkwaliteit, de passie voor haar vak, haar grootste valkuil. Toen haar lichaam haar in de steek liet, begreep zij dat het roer om moest. Yoga & Dans en de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Saswitha, Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, brachten Ilse terug naar haar filosofische en spirituele kant. Het erkennen en toepassen daarvan brengt meerwaarde in haar werk.